Pages

Braun Silk Expert IPL

Dragi moji :)

 Kao što ste već imali priliku vidjeti na mom Instagram profilu, odnedavno sam počela koristiti Braun Silk Expert IPL uređaj. Dosta vas me u Direct pitalo o kojem modelu se radi, kako to funkcionira i ima li učinka.

Dva od tri pitanja će dobiti odgovor u nastavku, a da li ima učinka ću vam javiti kad prođem nekoliko blicanja i vidimo rezultate.

Prvo da razjasnimo za šta točno stoji skraćenica IPL - Intense PulseLight Technology (Tehnologija intezivnog pulsirajućeg svjetla) , Model koji ja koristim je Braun BD5009.

IPL tehnologija uklanja dlačice iz korijena. Pokušat ću vam objasniti kako na najjednostavniji način.

Dlačice sadrže visoku koncentraciju pigmenta melanina. Kada blicate kožu IPL uređajem, melanin apsorbira svjetlost; svjetlosna energija prelazi u toplinsku; dlačica se zagrijava i folikul gubi mogućnost rasta nove dlačice .
Nijedna tehnologija ne garantira potpuni trajni prestanak rasta dlačica, ali je IPL tehnologija trenutno tome najbliža. Ono što je iznimno važno kod upotrebe IPL uređaja je da pored početne faze (koja traje do 3 mjeseca,minimalno 4-12 tjednih tretmana) u kojoj neprekidno tretiramo dlačice u fazi rasta ; važna je i faza održavanja, odnosno zadržavnje dlačice u fazi u kojoj nema mogućnst ponovnog rasta.
Što se tiče same uporabe IPL uređaja, stvarno je sve jako jednostavno. Uređaj se uključi u struju i spreman je za rad.

Uređaj na sebi ima dva senzora koja je potrebno priljubiti uz kožu. Braun ima jedinstveni Sensoadapt senzor koji se automatski prilagođava nijansi kože.
Ukoliko uređaj nije u samom kontakstu s kožom,neće proizvesti bljesak stoga je siguran za korištenje,jer neće bljesnuti dok god nije u kontaktu s kožom. Ono što je važno naglasiti, kožu je prethodno potrebno pripremiti - odnosno ukloniti dlačice metodom depiliranja koju inače koristite.

Ne boli. Stvarno ne boli. Ja imam prag tolerancije na bol - nikakav. I psihički sam se pripremala čitav dan da preživim blicanja. Na osjetljivim područjima se osjeti lagano toplina u nekom trenutku koji traje kaće od sekunde. Stvarno je sami tretman iznimno ugodan i jednostavan za obaviti.

Na većim područjima IPL koristim u quick mode-u, što znači da tipku kojom se pokreće blicanje držim pok uređaj povlačim preko kože.

Za manja područja poput pazuha radim blic po blic. Sve skupa to traje max 10. minuta, Uređaj ima i „gentle“ mod koji se koristi za osjetljiva područja poput bikini zone ili pazuha. Navedeni model ima 300 000 bljeskova što je dovoljno za 15.g. korištenja (nije potrebno mijenjati žarulje).

 Nadam se da sam odgovorila na sva pitanja koja ste imali. Ukoliko se sjetim još nečega ili u međuvremenu primijetim nešto što bi vam moglo biti od koristi, pišem u idućem postu kad vam već donosim i prve rezultate :)
No comments

Thank you for your comment :)